Haber

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 10 bin 328’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 10 bin 328’e yükseldi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 32 gün boyunca aralıksız devam ederken, can kayıpları da artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden Filistinli sayısının 4 bin 237’si çocuk olmak üzere 10 bin 328’e ulaştığı belirtildi. Yaralı sayısının 8 bin 663’ü çocuk olmak üzere 25 bin 956’ya çıktığı belirtildi. Enkaz altında olduğu tahmin edilen 2 bin 450 kişiden haber alınamadığı kaydedildi. İsrail’in saldırılarında 192 sağlık personelinin hayatını kaybettiği, 40 ambulansın da hasar gördüğü belirtildi. İsrail’in 120’den fazla sağlık kuruluşunu hedef aldığı, 18 hastane ile 40 sağlık ocağının yakıtın bitmesi nedeniyle hizmet dışı kaldığı bildirildi.

İsrail hastanelere saldırılarını artırdı

Açıklamada, “İsrail, son saatlerde Gazze’de 7 hastaneyi hedef aldı, 13 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi de yaralandı. İsrail, Rantisi Hastanesi’ne yönelik tehdidini yineleyerek, hasta ve yaralıların hayatını tehlikeye sokan hastanenin derhal boşaltılmasını talep ediyor. Yaralı çocuklar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.” “yüzleşmek” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Gazze Şeridi’nin kuzeyi ile güneyi arasındaki yollarda hâlâ onlarca ölü ve yaralı var. İsrail, ambulansların gelip onları tahliye etmesine izin vermiyor” denilerek, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne acil müdahale çağrısında bulunuldu. Ölü ve yaralıları tahliye edecek ambulansların koordinasyonu için adımlar atıldı. . Açıklamada, “Tıbbi malzeme, yakıt ve tıbbi personelin girişi ve binlerce yaralının çıkışı için güvenli bir insani koridorun sağlanması için tüm tarafları derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.” – GAZZE

haber-bala.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu