Haber

Panzeri’den AP Milletvekili Tarabella’ya itiraf “Her seferinde 20 bin euro verdik”

Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında adı geçen itirafçı eski milletvekili Pier Antonio Panzeri, Belçikalı AP Milletvekili Marc Tarabella’ya defalarca 140 bin avroya varan rüşvet verdiğini iddia etti.

Belçika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Le Soir’de yer alan haberde, itirafçı olmayı kabul eden AP’nin eski İtalyan milletvekili Panzeri’nin Belçika savcılığına verdiği ve iki EP hakkındaki iddiaları içeren mektuptan satırlar paylaşıldı. milletvekilleri.

Panzeri’nin duruşmadaki ifadelerine, Andrea Cozzolino ve Marc Tarabella’nın dokunulmazlıklarının kaldırılması için savcılığın AP Lideri Roberta Metsola’ya gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Meclise sunduğumuz şey ‘lobi’ girişimiydi ve açıkçası Katar lehine makul pozisyonları desteklemek isteyen milletvekilleri arıyorduk. Bu bağlamda bir takım milletvekilleri bu durumları destekledi. (Yunan Milletvekili Eva Kaili’nin ortağı) Francesco) Giorgi ve ben, bazen yalnız, bazen Giorgi yalnız, onları bu pozisyonlar üzerinde düşünmeye davet ettik. onları bu formdaki pozisyonları düşünmeye davet ediyoruz.”

Mektupta Panzeri, “bir vakada, Marc Tarabella’ya ‘toplam 120 ila 140.000 avro arasında birkaç kez ödüllendirildi’, para kendisine birkaç kez nakit olarak, birkaç kez şirketinde teslim edildi. kendisi ve birkaç kez Giorgi’nin eşliğinde.”

Panzeri şöyle devam etti:

“Parayı farklı yerlerde Tarabella’ya teslim ederdim. Para kağıt torbalardaydı. İki yıl önce başladı. Genel olarak temas benim tarafımdan ve bazen de Giorgi tarafından sağlandı. Her seferinde toplamda 20 bin euro civarındaydı. Her seferinde parayı 2-3 ayın ortasında teslim ettik ve son teslimat 6 ay önceydi. Marc Tarabella ile röportaj yaptığımızda, Giorgi ve ben ona belirli pozisyonları savunmayı kabul edip etmeyeceğini ve para da dahil olmak üzere bazı ikramlar almak isteyip istemediğini sorduk.

Habere göre Giorgi de benzer suçlamaları savcılıkla paylaştı ve 10 Aralık’ta yapılan evde yapılan aramada şüpheli bir şeye rastlanmadı.

Belçika Federal Savcılığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Panzeri’nin itirafçı olmayı kabul ettiği bildirildi.

AP Lideri Metsola, 16 Ocak’ta Tarabella ve Cozzolino’nun dokunulmazlıklarının düşürülmesi için bir süreç başlattığını duyurdu.

Belçika’da yolsuzluk soruşturması

Belçikalı yetkililer tarafından yürütülen yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında geçen yıl aralık ayında birçok noktada arama yapılmış, 1.5 milyon euro nakit ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanların Kaili, Panzeri, Giorgi ve hukukun üstünlüğü konusunda çalışan bir sivil toplum kuruluşu yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklandı.

Bu kişilerin AP’nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek için bir Körfez ülkesinden rüşvet aldıkları iddia ediliyor. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar iddiaları yalanladı.

Haberin devamında Fas’ın da bu kişilere rüşvet verdiği öne sürülürken, zanlılarla Fas istihbaratı ve Fas’ın Varşova Büyükelçisi Abderrahim Atmoun’un görüştüğü iddia edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu